Megfelelő védelem nélkül veszélyes lehet az internet használata!

Közel 8 milliárd ember él a Földön, majd 5 milliárdan, vagyis a lakosság 62 %-a használ internetet. A Data Reportal elemzése szerint csak 2021-ben 222 millió új netező csatlakozott a világhálóra. Ráadásul az adatok azt mutatják, a felhasználók 90 százaléka mobil eszközről netezik, melyek ugyan megkönnyítik az életet, de sebezhetővé teszik az okostelefonok, tabletek, autók GPS rendszerein tárolt adatainkat !

A kiberbűnözők csak erre várnak. Ma már ez a maffia, a szervezett bűnözés egyik legjövedelmezőbb ága. Csak tavaly hatezer milliárd dolláros kárt okoztak az adattolvajok,ahogy nő a net felhasználók száma úgy bővül a pénzre leső hackerek csoportja is. Éppen ezért kibervédelem nélkül ma már nem vagyunk biztonságban, aki nem használ adatvédelmi programokat, blokkolókat erős jelszót az internetezés során, az szinte órákon belül áldozattá válik. 

Az online támadások a Covid járvánnyal együtt, az elmúlt két évben váltak egyre gyakoribbá és kifinomultabbá, ahogy a járvánnyal, karanténnel, home office munkavégzéssel együtt rohamosan megnőtt a net használata. A hitelkártya adatainkra vadászó hackerek pillanatok alatt kilophatják a pénzt a zsebünkből, ha nem ügyelünk a biztonságra. 

 

Zsarolóvirusokkal minden eszkörünet blokkolhatják és csak váltságdíj ellenében adnak lehetőséget a hozzáférésre. A kiberbűnözők 2020-ban nagyjából 187,9 millió zsarolóvírus-támadást indítottak. Már ez is ijesztő szám, de a helyzet várhatóan tovább fog romlani, mivel 2021-re a támadások száma 304 millióra nőtt – ez 62 százalékos növekedés, idén  nem számíthatunk lassulásra.

Az egyetlen megoldás az adatvédelmi, adatbiztonsági incidensek megelőzésére a felkészülés, a megfelelő védelem, nem csak magánszemélyeknek, hanem közintézményeknek, vállalkozásoknak is. Egy  informatikai szakértőkből álló csapat kibertámadás esetén gyorsreagálású egységként rengeteget segíthet a vállalatokat ért károk mérséklésében. A kulcsszó a gyors reagálás, mivel külső támadás esetén az első reakció általában a bizonytalanság: a megtámadott fél ritkán tudja gyorsan és hatékonyan felmérni, hogy mekkora a baj, és az sem mindig világos, hogy hogyan lehet azt a leghatékonyabban elhárítani.

A tanácsadók  hacker támadás észlelése után a helyszínen teremnek, és a lehetőségeik szerint elhárítják a veszélyt, megerősítik a rendszer védelmét, és segítenek az okozott károk minimalizálásában. A válságkezelési tanácsadók a krízis alatt és után az ügyfél szakértőivel, üzleti és informatikai döntéshozóival együttműködve védik meg a támadás célpontjává vált vállalat üzleti érdekeit, működőképességét és hírnevét. 

Megfelelő, specifikus, minden egyes ügyfél védelmi stratégiáját külön elemző tanácsért forduljon bizalommal az L Tender Zrt szakértőihez! 

 

Scroll to top