Rólunk

Társaságunk, az L-Tender Adatvédelmi és Információbiztonsági Szolgáltatások Zrt. - az L Tender - Consulting Kft. korábbi portfóliójának további kiszolgálása kapcsán - a megbízhatóság, szakértelem és az ügyfélközpontú szemlélet jegyében 10 éves tapasztalattal a háta mögött szolgáltat az adatvédelem, az információbiztonság és a compliance területén.

 

Adatvédelem

Adatvédelmi tevékenységünk egyidős a második hazai adatvédelmi jogszabály, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.) hatálybalépésével. Nevezett jogszabály alapelveiben és eszközeiben igen előremutató és hatékony volt a korábbi ombudsmani rendszerhez képest, így az adatvédelemi jogszabályoknak való megfelelés kérdése már ekkor jelentősebb szerepet kapott a közszféra szervezetei és a vállalatok mindennapos tevékenységében, mellyel párhuzamosan – szakmai szolgáltatásért – egyre több szervezet fordult Társaságunkhoz.

Bár a vállalkozás főtevékenysége az adatvédelmi szolgáltatások nyújtásával indult, azonban tevékenysége során mindig kiemelt figyelmet fordított az ahhoz szorosan kapcsolódó, információbiztonsági szakterületre is.  Az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény megjelenésével a vállalkozás bővítette tevékenységét, így – külön üzletágként – a szervezetek életében egyre nagyobb jelentőséggel bíró informatikai rendszerek adatbiztonsági szabályozásában kezdett el tanácsadói és megfeleltetési tevékenységet folytatni. 

 

GDPR

Az uniós adatvédelmi rezsim közelmúltbeli változásai, így különösen a GDPR hatálybalépése és alkalmazandóvá válása nyomán bebizonyosodott, hogy ennek a kétféle tevékenységnek az együttműködése, együttes tervezése már nemcsak rendkívül hasznos és praktikus, hanem szinte nélkülözhetetlen. Igaz ez nem csak azok vonatkozásában, akik a 2013 évi L. törvény hatálya alatt kötelezettek a kibertér fokozottabb védelmére, hanem minden olyan vállalat és más szervezet számára is, ahol az informatikai rendszereken keresztül szervezik tevékenységüket.

 

Compliance

Napjainkban egyre erőteljesebb szerepet kap a hazai üzleti életben a compliance management, valamint a hazai és uniós jogalkotási folyamatok is e terület erősödését vetítik előre. A vállalatok külső és belső szabályoknak való megfeleltetése nem csak kötelezettség, de az üzleti kapcsolatok kiszámíthatósága szempontjából is jelentős szerepet játszik. Társaságunk - felismerve a compliance management egyre erősödő szerepét -, 2020 óta az adatvédelmi és az információbiztonsági szolgáltatás mellett már compliance szolgáltatásokkal is áll jelenlegi és új ügyfelei rendelkezésére.

 

Társaságunk ma - évtizedes szakmai tapasztatával, adatbiztonsági és adatvédelmi, illetve compliance szakjogászokból, valamint adatvédelmi és informatikai szakemberekből álló csapatával és több, mint négyszáz elégedett ügyfelével – meghatározó szereplője a compliance szolgáltatói piacnak. Szakmai felelősségbiztosításunk a legóvatosabb ügyfelek számára is garanciát adhat tevékenységünkre.
Forduljon bizalommal az L-Tender Zrt. szakértői csapatához! 

Csapatunk

 

Dr. Molnár Gábor

vezérigazgató

Molnár Gábor vezérigazgató, cégünk adatvédelmi szakmai vezetője, aki évtizedes tapasztalattal rendelkezik az adatvédelem, az információbiztonság és a vagyonvédelem területén is. Pályáját rendőrként kezdte, az Rendőrtiszti Főiskolán végzett nyomozó szakon, és 1993-tól 1998-ig kiemelt főnyomozóként dolgozott a Budapesti Rendőrfőkapitányságon. 2001-ben a Pécsi Tudományegyetemen jogász diplomát szerzett. 1999-től 2009-ig a vagyonvédelem és a biztonságtechnika területén tevékenykedett, Védelmi Profit Center Igazgatóként és szakmai igazgatóként.  

2012-ben alapította meg az L Tender-Consulting Kft-t, majd a társasági evolúció során 2020-ban megalakult az L Tender Zrt, mely a korábbi társasági portfólió kiszolgálójává vált 2021 április elsejétől. Emellett a Magyar Biztonsági Fórum és a szervezet etikai és felvételi bizottsági tagja, valamint a Magyar Adatvédelmi és Adatbiztonsági Egyesület alapító tagja. Számos szakmai rendezvényen vett részt előadóként, és az ELTE Jogi Továbbképző Intézet Adatvédelmi és adatbiztonsági szakjogász képzésének megbízott oktatója volt. 

 

Scroll to top